Islannin Matkat

Islanti on eksoottinen maa – myös suomalaiselle ja tähän artikkeeliin on kerätty hieman tietoa, siitä mitä Islannin matkalla voi kokea.

Aluksi 8 syytä matkustaa islantiin:

  1. Lähempänä kuin arvaatkaan
  2. Ihmeelliset maisemat
  3. Revontulet
  4. Islannin ponit
  5. Islannin geotermiset uimalat
  6. Seikkailu
  7. Kulttuuri ja historia
  8. Reykjavik

Nämä 8 syytä löytyvät esim. Huffingtonpostin Islantia käsittelevästä artikkelista 8-reasons-why-visiting-iceland.

Islannin matkalla

Islannin matkalla voi nähdä myös jäävuoria (kuva: morguefile)

Artikkelissa kirjoittaja Elizabeth Thorp luettelee joitakin niistä syistä, miksi Islanti on hänen mielestään ainutlaatuinen matkakohde, ja viittaa mm. revontuliin, islanninhevosiin sekä geotermiseen Blue Lagoon -kylpylään, joka sijaitsee vain puolen tunnin matkan päässä Islannin pääkaupunki Reykjavikista ja vain 15 minuutin päässä maan kansainväliseltä lentokentältä.

Thorp kuvailee revontulien taikaa ja toteaa niiden olevan ”kauneimpia ja näyttävimpiä luonnonilmiöitä”. Islantia hän luonnehtii ihanteelliseksi matkakohteeksi niille, jotka haluavat tarkkailla revontulia, mutta tietysti me suomalaiset tiedämme, että myös suomessa ja erityisesti lapissa voi nähdä upeita revontuli näytelmiä.

Tiedemiesten mukaan auringon aktiivisuus on maksimissaan vuosina 2012–2013. Tällöin auringon päiväntasaajan magneettikenttä pyörii hieman nopeammin kuin sen navat, ja revontulet ovat Islannin yllä aktiivisimmillaan sitten vuoden 1958  – ja näinpä taitaa olla myös suomessakin.

Revontulten ohella Thorp kertoo Islannissa tarjolla olevista monenlaisista aktiviteeteista: ”Islannista löytyy ulkoilma-aktiviteetteja joka makuun, maastopyöräilystä, vaelluksesta, ratsastuksesta, jäätikköretkistä, melonnasta ja koskenlaskusta luolaseikkailuihin, valaiden tai lintujen tarkkailuun sekä menninkäistenmetsästykseen.

Thorp päättää artikkelinsa upeilla, lukijoita houkuttelevilla kuvilla Islannista ja kehottaa kaikkia tekemään seikkailumatkan Islantiin vuonna 2013.

 

Suomalaiselle Islannin matka on myös eksoottinen matka ja islannin matkan parhaimpia anteja ovat varmasti geotermiset uimalat, tulivuoret, jäätiköt ja ponit – siis eksoottinen tuliperäinen ja arktinen ympäristö.

Video: Islannin Nähtävyydet

 

 

Lennot Islantiin

Islantiin pääsee helposti Helsingistä, sillä lentoyhtiö Icelandair lentää päivittäinReykjavikiin suoraan Helsingistä.

Saat lisätietoja lennoista islantiin osoitteesta www.icelandair.fi

 

 

Kommentoi

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.